HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Doorzichtige dingen (Vladimir Nabokov)

Doorzichtige dingen (Vladimir Nabokov)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude Dat Nabokov een stilist is is algemeen bekend. Dat blijkt ook weer uit dit boek. Prachtige woorden en zinnen fabriceert hij. Maar een beetje over de top. Dat maakt het allemaal wat belerend, zo van 'kijk mij nou'. En dat is jammer, want het komt de leesbaarheid niet altijd ten goede. Het kan eigenlijk niet aan de ouderdom van het boek liggen (1972) want het veel oudere Lolita is ook zo mooi geschreven, en daar voelt het niet gekunsteld.

Maar je raakt er aan gewend. En dan volgt toch een mooi een spannend boek over een man die in zijn eigen wereld leeft en aan fantasie- en waanvoorstellingen leidt. Dat leidt er vooral toe dat er twee keer naar een dieptepunt wordt gewerkt, dieptepunten waarvan je wel voelt dat ze komen, maar waarvan je geen idee hebt hoe ze eruit zien. En precies dat maakt dat je in het boek verdwijnt. Als Nabokov beschrijft hoe een hotel of bergpas eruit ziet, zie je dat gewoon voor je.

Tevens zou Nabokov Nabokov niet zijn als hij dat niet allemaal lardeerde door middel van het opvoeren van diverse interessante bijfiguren, waarnemingen en zijverhalen, die je genietend leest terwijl je je verwondert over 's mans virtuositeit.

3 of 4 is altijd de vraag... ik hou het bij 3.4 ster.

Inserted on 2017-02-14 11:30:27, last modified on 2017-02-14 11:33:02